Over ons

Gespecialiseerd in Veiligheid

Regiowacht Drachten is volledig gespecialiseerd in veiligheid voor de regio Drachten. Dit doen we met een uitgebreid dienstenpakket. Regiowacht Drachten is inmiddels een begrip. Steeds meer bedrijven schakelen ons in, omdat zij kiezen voor kwaliteit en vakmanschap. Bij een alarmmelding zijn we altijd snel ter plaatse, omdat we er wonen en daardoor de gehele omgeving goed kennen. Ons team bestaat uit gecertificeerde en servicegerichte professionals met veel ervaring. In uniform en geselecteerd op integriteit, waakzaamheid en een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Allen gescreend door de politiechef van het korps Noord-Nederland. Regiowacht Drachten staat voor dagelijkse mobiele surveillance, brand-, openings- en sluitrondes van panden, preventieve controlerondes op bedrijventerreinen en woonwijken en professionele alarmopvolging. Ook kunt u Regiowacht Drachten inschakelen voor incidentele objectbewaking, receptiediensten en beveiliging van evenementen. De laatste drie diensten bieden wij aan in het gehele land.

Alarm Opvolging Regiowacht Drachten

Alarmopvolging.

Uw bedrijfspand of woonhuis is goed beveiligd, maar wat als het alarm afgaat?

Snel & adequaat!
Bij alarmopvolging is Regiowacht Drachten altijd snel ter plaatse! Als wij de situatie na controle wantrouwen of onraad constateren schakelen wij de politie in. Dankzij onze goede contacten met hen, bent u verzekerd van een goede samenwerking. Bij calamiteiten brengen wij gelijk het meldadres op de hoogte en u ontvangt u altijd een rapportage.

Voorkomen van vervolgschade!
Doordat Regiowacht Drachten altijd snel ter plaatse is, wordt de vervolgschade geheel of tot het minimum beperkt. De kans is groot dat wij de inbreker storen, zodat erger wordt voorkomen. Ook kunnen wij in overleg met u de ontstane schade direct beperken en afregelen. Bijvoorbeeld door het laten plaatsen van een noodruit, technische storingen op te lossen en verdere waterschade voorkomen.

Sleutelhouderfunctie:
Als sleutelhouder regelen wij dat uw alarmsysteem wordt in- en uitgeschakeld en het pand wordt geopend en afgesloten. Ook laten wij, indien gewenst, ‘s avonds of in het weekend personeel en/of leveranciers in het pand.

Alarmopvolging zonder sleutel:
U wilt alleen assistentie bij een alarmopvolging? Ook hiervoor is Regiowacht Drachten uw professionele partner!

Regiowacht

Object Beveiliging

Regiowacht Drachten werkt qua objectbewaking regionaal en landelijk.

Voorbeeldsituaties kunnen zijn:
• uw alarmsysteem is tijdelijk defect
• uw bouwplaats moet worden beveiligd
• uw vrachtwagen staat onbeheerd
• u zoekt tijdelijke vervanging voor uw nachtportier/receptionist

GEDEGEN WERKWIJZE TEGEN AANTREKKELIJK TARIEF

Regiowacht Drachten levert haar diensten op abonnementsbasis tegen een zeer aantrekkelijk tarief.
Onze surveillancediensten zijn geheel afgestemd op uw beveiligingsbehoefte. Vooraf inventariseren wij uw pand op eventuele risicopunten. Hiervan krijgt u een doordacht advies over brand- en inbraakbeveiliging. Aangezien onze surveillanten alles willen uitsluiten bestuderen zij de door u aangeleverde plattegrond uitvoerig. Daarbij concentreren zij zich op cruciale punten als alarmbediening, meterkast, waterleiding, enzovoort. Hierdoor kunnen zij snel handelen bij calamiteiten. Daarnaast zorgen wij er voor dat u optimaal profiteert van ons netwerk en specialisatie van de regio. Korte aanrijtijden, preventief handelen, goede contacten met de plaatselijke hulpverlening en meer.

Brand & Sluitrondes

Externe controleronde Het pand wordt van buitenaf gecheckt door onze mobiele surveillanten

waarbij onder andere op de volgende punten wordt gecontroleerd:
• alle ramen en deuren gesloten?
• kunnen externe omstandigheden leiden tot brandgevaar?
• zijn de branduitgangen niet versperd?

Uitgebreide interne controleronde
Het pand wordt van binnen gecheckt op onder andere de volgende punten:
• is alle apparatuur uitgeschakeld?
• geen smeulende objecten in prullenbakken?
• heeft niemand zich laten insluiten?
• zijn er mogelijke andere risico’s?

Bij onregelmatigheden wordt direct gehandeld en gerapporteerd.

OBJECTBEWAKING

Regiowacht Drachten werkt qua objectbewaking regionaal en landelijk. We worden regelmatig ingeschakeld om incidentele objectbewaking uit te voeren. Voorbeeldsituaties kunnen zijn: • uw alarmsysteem is tijdelijk defect • uw bouwplaats moet worden beveiligd • uw vrachtwagen staat onbeheerd • u zoekt tijdelijke vervanging voor uw nachtportier/receptionist

SLUITASSISTENTIE

Hoe veilig zijn uw medewerkers? Personeel van benzinestations, winkels, horecagelegenheden en andere bedrijven vinden het vaak niet veilig om alleen het bedrijf af te sluiten. Dit zijn meestal de momenten waarop een overvaller zijn slag wil slaan. Met de sluitassistentie van Regiowacht Drachten voelt de medewerker zich veilig en zal de overvaller uw bedrijf overslaan. Een kleine dienst kan veel ellende voorkomen. Uiteraard is openingsassistentie ook een optie. Afgestemd op uw wensen kunnen wij de ronde zo uitgebreid maken als u wilt.

PROCEDURE ALARMOPVOLGING POLITIE

Wijziging procedure alarmopvolging door de politie:
 Per 1 april 2008 moeten inbraakalarmen op juistheid gecontroleerd worden.
Alleen inbraakalarmen waarbij waarschijnlijk echt iets aan de hand is worden door Particuliere alarmcentrale (PAC) aan de politie doorgegeven. Met ingang van 1 april 2008 is de Politie met de hoogste prioriteit gaan reageren op geverifieerde alarmen. De volgende verificatiemethoden zijn afgesproken: 1 Verificatie door personen. Door een particuliere beveiliger die keyholding of collectieve surveillance (op een bedrijventerrein) verzorgt. Of persoonlijke verificatie door u of de buren;
 2 Verificatie door middel van beeld (camera`s) of geluid;
 3 Verificatie op basis van meerdere alarmzones binnen uw alarmsysteem die binnen 5 minuten geactiveerd worden. Bron: landelijk nieuwsbericht april 2007 Raad van hoofdcommissarissen Politie. Nog een goede reden om Regiowacht Drachten in te schakelen, als u verzekerd wilt zijn van veilig, vertrouwd, snel en professioneel handelen.